Pater Pio (Zuid-Italië)


Pater Pio van Pietrelcina is een van de bekendste volksheiligen van de 20e eeuw. Zijn graf in San Giovanni Rotondo in het uiterste zuiden van Italië is uitgegroeid tot een populair bedevaartoord. Tijdens onze reis zoeken we hem thuis op. In streken als Campanië en Apulië, lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Authentieke dorpjes verbergen zich achter magnifieke stadjes. Met daaromheen een van de mooiste landschappen van Europa.

Wie was Pater Pio?

Je komt in Italië haast geen taxi of vrachtwagen tegen zónder een afbeelding van pater Pio. Al is het maar een klein gebedsprentje op het dashboard. De heilige pater kapucijn is enorm populair. Pio werd als Francesco Forgione in 1887 in Pietrelcina, vlakbij Napels, geboren. Hij overleed in 1968 in San Giovanni Rotondo. Bij leven stond Pio al als heilige bekend. Zijn vroomheid en zijn ascetische levensstijl maakten op velen diepe indruk. Duizenden mensen bezochten hem in zijn klooster. Na zijn dood groeide dit uit tot een  bedevaartplek, waar nu jaarlijks miljoenen pelgrims naartoe komen.

Tijdens onze reis gaan we op pad met pater Pio en bezoeken de plekken waar hij woonde. We bezoeken zijn geboortedorp, de kathedraal waar hij tot priester werd gewijd en zijn graf in San Giovanni Rotondo. Tevens verkennen we de regio met een prachtige stad als Napels, de opgravingen in Pompeï, de bedevaartplaats Monte Sant'Angelo en andere pareltjes in het door toeristen nog niet ontdekte Zuid-Italië. Ook genieten we van de heerlijke Zuid-Italiaanse keuken..