Huis voor de Pelgrim

Het Huis voor de Pelgrim heeft al honderd jaar ervaring in het organiseren van bedevaart- en bezinningsreizen. Reizen waarin persoonlijke ontmoeting, gezelligheid en verdieping hand in hand gaan. Onze organisatie met een hecht team van vaste medewerkers en meer dan duizend vrijwilligers staat als een huis!

Bedevaarten en bezinningsreizen

Het Huis voor de Pelgrim biedt onderdak aan bestaande en nieuwe initiatieven op het gebied van reizen met meerwaarde. Dichtbij en verder weg. Je kunt met ons naar Lourdes. En naar Banneux. Maar ook naar de grote pelgrimsoorden van het christendom: Israël, Rome en Santiago de Compostela. We bezoeken inspirerende plaatsen in Italië, Polen, Ierland, Spanje, Zweden. En zelfs in Mexico, want we brengen je graag verder. Ook wandelend over oude pelgrimswegen in eigen land kun je ver komen. Zeg het maar. We zijn ervoor.

Onder één dak

Het Huis voor de Pelgrim biedt onderdak aan diverse initiatieven op het gebied van bedevaarten, pelgrimages en bezinningsreizen. Belangrijke pijlers onder het Huis voor de Pelgrim zijn de voorheen zelfstandige bedevaartorganisaties 'Organisatie Limburgse Bedevaarten en 'Nederlandse Lourdesbedevaart voor Zieken'.  

De volgende organisaties vinden onderdak bij het Huis voor de Pelgrim:

  • Stichting Huis voor de Pelgrim
  • Stichting Militaire Lourdesbedevaart
  • Stichting Caritas Banneux Bisdom Roermond
  • Stichting Stemmen uit Lourdes
  • Stichting Pelgrimsgemeenschap De Wandelmaat
  • Enkele tientallen lokale en regionale groepen die regelmatig bedevaarten of bezinningsreizen maken, waaronder veel groepen van de voormalige bedevaartorganisatie VNB.