Een bedevaart naar Lourdes

Lourdes is een stadje aan de voet van de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk.In 1858 is Maria hier achttien keer in een grot verschenen aan het meisje Bernadette Soubirous. Sindsdien is Lourdes uitgegegroeid tot de belangrijkste Mariabedevaartplaats ter wereld. Het Huis voor de Pelgrim organiseert al meer dan 100 jaar bedevaartreizen naar Lourdes aan. Elk jaar gaan er miljoenen mensen naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om even stil te zijn bij de grot van de verschijningen.

Bijzondere ervaring

"Wilt u zo goed zijn om hier naartoe te komen,” vroeg Maria in 1858 aan Bernadette Soubirous.Het 14-jarige meisje was verbaasd. Nog nooit had iemand haar “u” genoemd. En nog nooit had iemand haar zo beleefd gevraagd om iets te doen. Meestal móest ze allerlei klusjes opknappen. Nu werd ze gevraagd – uitgenodigd – voor een bijzondere ontmoeting aan de Grot van Massabielle.

Die uitnodiging van meer dan 160 jaar geleden geldt nog steeds. Maria vraagt ook aan ons of wij zo goed willen zijn om naar die bijzondere grot in Lourdes te komen. We zijn er welkom. Ze staat ons al op te wachten, klaar om naar onze verhalen en onze gebeden te luisteren.

Miljoenen pelgrims uit de hele wereld hebben die uitnodiging al aangenomen. Elk jaar komen grote groepen mensen naar Lourdes om, net als Bernadette, even bij die grot te staan en Maria te ontmoeten, te bidden, een kaars op te steken, zich te wassen met het water uit de bron of mee te doen aan een van de vele dagelijkse vieringen en processies.

Het Huis voor de Pelgrim stelt u in de gelegenheid de uitnodiging van Maria aan te nemen. In april/mei en september 2022 bieden we verschillende mogelijkheden aan om een reis naar Lourdes te maken. U komt bij de Grot van de verschijningen, we leiden u rond door de stad, we gaan de Pyreneeën in en u kunt genieten van die bijzondere sfeer in het heiligdom, waar we samen bidden, samen zingen, samen lachten en samen stil zijn bij Maria.

Brochure

In onze uitgebreide reisbrochure vind je alle informatie over onze bedeavarten.

Download onze brochure 2022

Foto's