Grote belangstelling rondgang reliek Bernadette

Komend weekeinde eindigt de rondgang van Bernadette door Nederland. Een maand lang trok een reliek van de heilige door ons land. De belangstelling was overweldigend. Overal waar de reliek kwam, kwamen honderden mensen om deze te vereren. Ook de belangstelling van de media was enorm.

De rondgang begon op Tweede Paasdag in Maastricht. Het NOS-Journaal, RTL, SBS, regionale media: ze waren er allemaal. Samen met honderden, misschien wel duizenden belangstellenden. Die belangstelling zou de hele maand niet meer afnemen. Overal waar de reliek vervolgens kwam, bleef het publiek ook komen. Voor het eerst trok er een lichtprocessie met wel 400 pelgrims door de binnenstad van Deventer. Voor de viering met kardinaal Wim Eijk in Utrecht was rector Daubanes van het heiligdom speciaal vanuit Lourdes overgekomen. In Rotterdam zongen honderden mensen samen Marialiedjes rond de reliek. Zo waren er veertien plekken in heel Nederland waar de reliek werd ontvangen.

Heel fijn ook dat twee vrijwilligers van het Huis voor de Pelgrim bereid waren om de reliekschrijn in Lourdes op te halen en terug te brengen en dat twee anderen spontaan aanboden om het vervoer in Nederland te regelen. Op veel plaatsen waren onze vrijwilligers ook paraat om de reliek rond te dragen of aan de organisatie van vieringen mee te werken. Deze week vindt de afsluiting van de rondgang plaats in de kathedrale basiliek Sint-Jan in Den Bosch. Vanaf donderdag is er een programma en zondag als afsluiting een gezinsdag.