Vijfdaagse bedevaart naar Banneux

Een triduüm is een vijfdaagse bedevaart, waarbij u drie volle dagen in Banneux verblijft. De andere twee dagen zijn gereserveerd voor de heen- en terugreis met een gezellige lunch. U wordt begeleid door ons eigen team van enthousiaste vrijwilligers, bestaande uit pastores, verzorgenden en brancardiers. Zij doen hun uiterste best om u in Banneux enkele onvergetelijke dagen te bezorgen.

Reisinfo

Data

  • 10 t/m 14 mei 2024
  • 27 september t/m 1 oktober 2024

Verblijf
In Banneux verblijft u in het moderne en goed uitgeruste gastenverblijf 'Hospitaliteit Banneux Notre-Dame'. De accommodatie beschikt over tweepersoonskamers met toilet en douche en over voorzieningen voor pelgrims die verzorging nodig hebben. Daarvoor zorgt ons team van enthousiaste vrijwilligers.

Prijs

  • 5-daagse bedevaart naar Banneux per persoon € 350
  • Toeslag 1-persoonskamer € 65

De reissom is inclusief

  • Vervoer per luxe touringcar vanaf diverse opstapplaatsen in Limburg naar Banneux
  • Vier overnachtingen op basis van vol pension
  • Volledig verzorgd bedevaartprogramma onder leiding van eigen pastores
  • Deskundige medische verzorging
  • Op de heen- en terugreis een koffietafel in Maastricht
  • Reisverzekering en annuleringsregeling

Van dag tot dag

 

Tijdens het triduüm wordt een volledig Nederlandstalig programma aangeboden met eucharistievieringen, gebedsdiensten, de kaarsenprocessie, de bidweg naar de bron, ziekenzegening, boeteviering en handoplegging. Daarnaast is er ruime gelegenheid om te ontspannen, andere pelgrims te ontmoeten, de winkeltjes te bezoeken of op een terras neer te strijken. 

Dag 1
Via diverse opstapplaatsen in Limburg gaan we naar Maastricht, waar een koffietafel wordt geserveerd. Aansluitend gaan we gezamenlijk naar Banneux. Daar komen we in de loop van de middag aan. Het Triduüm wordt geopend met een eucharistieviering en een bidweg naar de bron.

Dag 2
We beginnen de dag met het bidden van de kruisweg. Er is gelegenheid voor gebed en aanbidding bij de uitstelling van het Allerheiligste. Vervolgens vindt er een lof met ziekenzegening plaats. Uiteraard is er deze dag ook een eucharistieviering met aansluitend een bidweg naar de bron. 's Avonds nemen we deel aan de kaarsenprocessie.

Dag 3
Op deze dag staat deelname aan de internationale eucharistieviering op het programma. 's Middags is er weer gelegenheid om aan een plechtig lof met ziekenzegening deel te nemen. 

Dag 4
De vierde dag beginnen we met een eucharistieviering en aansluitend gelegenheid om het sacrament van boete en verzoening te ontvangen. 's Middags kan deelgenomen worden aan het lof met ziekenzegening. Vandaag vindt ook een viering met handoplegging plaats. 's Avonds sluitend we het triduüm af met een bidweg naar de bron en afscheid van Banneux bij de verschijningskapel.

Dag 5
Na een laatste eucharistieviering vertrekken we per bus uit Banneux naar Maastricht, waar ter afsluiting een koffietafel wordt aangeboden.

Begeleiding

De meerdaagse bedevaarten naar Banneux zijn geschikt voor zowel mobiele als mindervalide deelnemers. Tijdens het triduüm wordt u begeleid door ons eigen team van enthousiaste vrijwilligers. Dit bestaat uit pastores, verzorgenden, artsen en brancardiers. Zij doen hun uiterste best om u in Banneux enkele onvergetelijke dagen te bezorgen.

Dit betekent dat een meerdaagse reis naar Banneux ook geschikt is voor pelgrims die een bepaalde mate van zorg nodig hebben. Vragen hierover? Neem dan even contact met ons op.