Programma rondgang relieken H. Bernadette door Nederland

Van 1 tot en met 28 april maakt een reliek van de H. Bernadette een rondgang door Nederland. De reliek bezoekt 14 plaatsen in de zeven Nederlandse bisdommen.

Ga met ons op reis

Reizen is leuk. Onderweg zijn. Andere mensen ontmoeten. Nieuwe culturen ervaren. Sfeer proeven. Dat is spannend. Allicht. En soms wil je net iets meer: een reis die je verder brengt. Verder dan alleen maar naar een nieuw land of een andere omgeving. Een reis die je verder helpt op je levenspad. Die naast het onderweg zijn ook een inspirerende ervaring is. Vol rust en verstilling. En die misschien zelfs helpt om God op het spoor te komen. Als een echte pelgrim. Dat treft, want wij zijn het Huis voor de Pelgrim en onze reizen brengen je verder!

nieuws
Kijk terug: Geloofsgesprek met vrijwilligster Joke Hoekman

Onze vrijwilligsgter Joke Hoekman was zondag 14 april te zien in het KRO-NCRV-programma 'Geloofsgesprek' op NPO2.

Lees meer

Onze Lourdesreizen

Het Huis voor de Pelgrim organiseert al meer dan 100 jaar bedevaarten en bezinningsreizen naar tal van katholieke pelgrimsoorden. Een belangrijke bestemming voor onze bedevaarten is Lourdes in Zuid-Frankrijk. Hier verscheen Maria in 1858 aan het meisje Bernadette Soubirous. Sindsdien heeft het stadje in de Pyreneeën zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste Mariabedevaartoorden ter wereld. Wij bieden geheel verzorgde groepsreizen aan met reis en verblijf op basis van volpension en een vrijblijvend pastoraal programma. Het bijzondere van de reizen naar Lourdes is dat deze ook heel geschikt zijn voor mindervaliden of mensen die zorg nodig hebben.

Onze reizen brengen je verder
Bedevaarten naar Lourdes per TGV, bus of vliegtuig
Het bijzondere van onze bedevaarten is dat je ook kunt deelnemen als je mindervalide bent of zorg nodig hebt.
Mijn partner gaat altijd per vliegtuig naar Lourdes. Zelf ga ik liever met de bus. Welk vervoer we ook kiezen, het is altijd top geregeld.
Lourdes is de plaats waar de hemel de aarde raakt.
reizen op maat

Speciaal voor groepen biedt het Huis voor de Pelgrim reizen op maat aan. In nauw overleg verzorgen we de bedevaart, bezinnings- of spirituele reis naar een bestemming die u kiest. We leveren graag maatwerk.

Nieuwsgierig?
foto-impressies

Wilt u een indruk krijgen van onze bedevaarten? Bekijk dan enkele foto-impressies van recente reizen. 

Bekijk de foto's
word vrijwilliger

De bedevaarten naar Lourdes en Banneux kunnen alleen plaatsvinden dankzij de inzet van vrijwilligers. Zij gaan mee als reisleider, brancardier, verpleegkundige, arts of pastor. We zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen.

Lees hier verder
wandeltochten

Van oudsher worden pelgrimstochten te voet gemaakt. Het Huis voor de Pelgrim biedt samen met De Wandelmaat de mogelijkheid om mooie wandeltochten langs kloosters en abdijen te maken.

Meer weten?