Reizen met zorg

Het bijzondere van onze reizen naar Lourdes is dat je ook kunt deelnemen als je mindervalide bent of enige mate van zorg nodig hebt. Mede dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers is het mogelijk om een onvergetelijke bedevaart naar Lourdes te beleven. Voor het vervoer naar Lourdes kun je kiezen uit een reis per vliegtuig of met een zorgbus, waarin alle noodzakelijke voorzieningen aanwezig zijn. Afhankelijk van je persoonlijke situatie kun je in Lourdes logeren in een hotel met beperkte zorg of in het zorghotel Accueil Notre-Dame.

6-daagse vliegreis met zorg

Voor zieke of mindervalide pelgrims is de vliegreis de beste wijze van vervoer. Deze 6-daagse reis is comfortabel en je bent relatief kort onderweg. Indien nodig, zijn onze vrijwilligers in de buurt om te helpen. Ook voor mensen die minder goed ter been zijn, is een vliegreis een prima optie. 

Data

 • 28 april t/m 3 mei VNB (zorghotel)
 • 3 t/m 8 mei NLZ/VNB (accueil en zorghotel)
 • 8 t/m 13 mei OLB (accueil en zorghotel)

 • 7 t/m 12 september OLB (accueil en zorghotel)
 • 17 t/m 22 september OLB/VNB (accueil en zorghotel)
 • 22 t/m 27 september VNB (zorghotel)

Prijzen

 • 6-daagse vliegreis met zorg, accueil € 895
 • 6-daagse vliegreis met zorg, 3* hotel (alleen NLZ-periode) € 895
 • Toeslag 1-persoonskamer €165
 • 6-daagse vliegreis met zorg, 4* hotel € 975
 • Toeslag 1-persoonskamer € 185

Meer weten over vliegreizen

 

8-daagse reis per zorgbus

Voor deelnemers die echt niet met het vliegtuig meekunnen of onderweg intensieve verzorging nodig hebben, rijdt er een speciale zorgbus naar Lourdes. Dit is een luxe touringcar met een rolstoellift en alle andere noodzakelijke voorzieningen. Afhankelijk van je persoonlijke situatie kun je plaatsnemen op een van de stoelen van de bus of de hele reis in je eigen rolstoel blijven zitten (als deze in ‘ligstand’ gezet kan worden). Indien nodig kun je ook liggend op een brancard/ligbed worden vervoerd. Als je samen met een persoonlijk begeleider reist, kan deze ook met de zorgbus meegaan. Er gaan verpleegkundigen en andere vrijwilligers mee, zodat alle noodzakelijke hulp direct voorhanden is.

De zorgbus vertrekt in de loop van de middag vanuit Maastricht en rijdt vervolgens rechtstreeks naar Lourdes. Daar kom je de volgende ochtend aan. Voor mindervalide deelnemers die niet met een vliegtuig kunnen reizen is dit een comfortabele manier van vervoer, voorzien van de meest noodzakelijke hulpmiddelen. De pelgrims die met de zorgbus reizen, logeren in Lourdes in het zorghotel Accueil Notre-Dame. In Lourdes kunt u samen met alle andere deelnemers aansluiten bij het gezamenlijk programma dat wij aanbieden.

Data

 • 7 t/m 14 mei OLB
 • 6 t/m 13 september OLB
 • 11 t/m 18 september NLZ
 • 16 t/m 23 september OLB/VNB

Prijs

 • 8-daagse reis per zorgbus, zorghotel Accueil Notre-Dame € 895

Verblijf in Lourdes

 

Hotel met beperkte zorg
Voor deelnemers die tijdens hun verblijf in Lourdes een lichte vorm van zorg nodig hebben, beschikken we over hotels met zorgmogelijkheden. Denk hierbij aan hulp met wassen, aankleden (steunkousen), eten, medicijnen toedienen of hulp bij mobiliteit etc. Dit zijn reguliere hotels die over dezelfde faciliteiten beschikken als alle andere hotels. Er zijn vrijwilligers aanwezig voor zorgondersteuning.

Accueil Notre-Dame
Onze reizen naar Lourdes zijn uniek, omdat je ook kunt deelnemen als je behoefte hebt aan veel persoonlijke verzorging. Onze vrijwilligers hebben veel ervaring hiermee. Je logeert in het zorghotel Accueil Notre-Dame. Dit is een speciale accommodatie, die beschikt over alle voorzieningen voor mindervalide pelgrims. Je wordt hier intensief begeleid door een team van onze (medische) vrijwilligers. Het Accueil Notre-Dame ligt op het terrein van de heiligdommen, vlakbij de grot en de kerken waar de vieringen worden gehouden. Je partner, familieleden of andere begeleiders kunnen, als ze dat willen, in dezelfde accommodatie logeren. We hebben de beschikking over twee- of driepersoonskamers en in beperkte mate over zespersoonskamers.

Rolstoel of rollator

Deelnemers die gebruik maken van een rolstoel of een rollator, kunnen deze in Lourdes gratis van ons lenen. In verband met de beperkte bagageruimte onderweg heeft dit onze voorkeur, boven het meenemen van een eigen hulpmiddel.

Wie u er toch kiest voor om een eigen rolstoel mee te nemen, moet er rekening meehouden dat deze opvouwbaar dient te zijn. Elektrische rolstoelen en niet-opvouwbare rolstoelen kunnen beperkt worden meegenomen voor wie hier volledig van afhankelijk is en aan bepaalde voorwaarden voldoet. Neem in deze gevallen altijd vooraf contact met ons op.

Kies je voor verblijf in een hotel of een hotel met beperkte zorg, dan is het aan te bevelen om zelf een reisgenoot mee te nemen die de rolstoel kan duwen.