Ziekenzegening bij de Sterre der Zee

In het kader van ons 100-jarig jubileum werkt het Huis voor de Pelgrim mee aan het feest van Onze-Lieve-Vrouw Sterre der Zee dat op zaterdag 9 oktober in Maastricht wordt gevierd. ’s Middags om 14.30 uur is er een viering met ziekenzegening in de bekende ‘Onze-Lieve-Vrouwebasiliek’ met aansluitend de eeuwenoude bidweg met het beeld van de Sterre-der-Zee.

De bidweg is een eeuwenoude route door het centrum van Maastricht, die gelovigen biddend afleggen. De processie volgt al 500 jaar dezelfde route, die volgens de legende door Maria zelf is aangewezen. De bidweg kan in stilte gelopen worden of hardop biddend. Bij bijzondere gelegenheden trekt het beeld van de Sterre-der-Zee mee in wat dan de ‘Grote Bidweg’ wordt genoemd. Als het weer het toelaat, is dat op 9 oktober zeker het geval.

Bij de viering met ziekenzegening op zaterdag 9 oktober is iedereen van harte welkom. Ook belangstellenden die gebruik maken van een rolstoel of rollator. Deelname aan de viering is uiteraard gratis. In verband met de organisatie is het wel goed om vooraf te weten hoeveel deelnemers er zijn, daarom is het fijn als u zich aanmeldt. Dat geldt vooral als u hulp nodig heeft bij bijvoorbeeld het duwen van uw rolstoel of als u bereid bent om te helpen met het duwen.