Septemberbedevaarten naar Lourdes volle bak

De septemberbedevaarten naar Lourdes zijn begonnen. En ze zijn vollidig uitverkocht. Vier weken achter elkaar gaan er in totaal meer dan tweeduizend pelgrims met ons op bedevaart naar Lourdes. Verdeeld in kleinere groepen reizen ze per bus en vliegtuig naar het Mariabedevaartoord in Frankrijk.

De afgelopen twee jaar konden er vanwege de coronapandemie geen bedevaarten plaatsvinden. Nu het wel weer kan, willen pelgrims ook heel graag gaan. Dat betekent dat het Huis voor de Pelgrim dezer dagen de handen vol heeft om de meer dan tweeduizend pelgrims en vrijwilligers vanuit Nederland naar Lourdes te vervoeren.

De eerste pelgrims zijn maandag al per bus vanuit Nederland vetrokken. Andere busgroepen vertrokken dinsdagavond, woensdag gevolgd door de pelgrims die met het vliegtuig reizen. Woensdagavond komen alle deelnemers van de eerste septemberreis allemaal samen in Lourdes voor de openingsviering. Zij blijven tot en met maandag in Lourdes en dan volgt de tweede grote groep. Zo gaat het deze maand vier keer.

In Lourdes krijgen de pelgrims een volledig verzorgd programma aangeboden rond de Grot, waar Maria in 1858 aan het meisje Bernadette Soubirous verscheen. De eerstvolgende gelegenheid om deel te nemen aan een bedevaart naar Lourdes is in februari 2023. Vervolgens staan er voor mei, september en oktober volgend jaar ook weer bedevaarten gepland.