Reliek Heilige Bernadette terug naar Lourdes

Bernadette is weer thuis. Bedevaartbisschop Mgr. Herman Woorts en vertegenwoordigers van het Huis voor de Pelgrim hebben de reliek, die een maand door Nederland trok, weer teruggebracht naar het heiligdom in Lourdes.

De reliek is bij de Grot overhandigd aan de verantwoordelijke priester van het heiligdom. Mgr. Woorts bedankte namens de Nederlandse bisschoppenconferentie het heiligdom voor het uitlenen van de reliek. Ook dankte hij de vele vrijwilligers die zich voor en achter de schermen ingezet hebben om de rondgang mogelijk te maken.

Tussen Tweede Paasdag (1 april) en zondag 28 april maakte de reliek van de Heilige Bernadette Soubirous een rondgang langs alle Nederlandse bisdommen. De reliek werd in 14 plaatsen verspreid door het land ontvangen. In alle kerken die de reliek aandeed, kwamen grote aantallen belangstellenden om deze te vereren. Overal waren vieringen en processies georganiseerd.

Bedevaartorganisatie Huis voor de Pelgrim is op dit moment met een groep van bijna 1200 pelgrims uit Nederland in Lourdes. De reis wordt begeleid door Mgr. Woorts, die binnen de Nederlandse bisschoppenconferentie referent is voor bedevaarten.