Nazomerbedevaarten naar Lourdes

Komend weekeinde starten de nazomerbedevaarten naar Lourdes. Maar liefst drie weken achter elkaar gaan we op pad met in totaal 1500 pelgrims. Zij reizen per bus en vliegtuig naar Lourdes. Het beloven weer heel mooie reizen te worden.

Alle deelnemers aan de septemberbedevaarten hebben hun reisinformatie inmiddels ontvangen of vinden die een dezer dagen bij de post. Daarin staan alle vertrektijden en -locaties en ook het programma tijdens de bedevaart beschreven. Het vliegveld in Maastricht is weer beschikbaar, waardoor we niet meer – zoals in het voorjaar – hoeven uit te wijken naar een Duitse luchthaven.

Bijzonder is dat er tijdens de eerste reis (11 – 16 september) een tv-ploeg van KRO-NCRV meereist om opnames te maken voor een driedelige documentaire over Lourdes, die in december op televisie wordt uitgezonden. Operazangeres Francis van Broekhuizen was jarenlang vrijwilligster bij het Huis voor de Pelgrim en gaat tijdens deze reis terug naar Lourdes om daar opnieuw de handen uit de mouwen te steken. Haar kennende zal ze ook zeker van zich laten horen.

Na deze reeks nazomerbedevaarten, vindt er dit jaar nóg een reis naar Lourdes plaats. Tijdens de herfstvakantie (half oktober) wordt er weer een speciale gezinsbedevaart gehouden. Hele families met opa’s, oma’s, kinderen en kleinkinderen reizen dan samen naar Lourdes toe. Daar krijgen zij een aangepast programma om ook nieuwe generaties kennis te laten maken met Maria en Bernadette.  

(c) Foto: Ramon Mangold