Mooie nazomerbedevaarten naar Lourdes

We mogen terugzien op vier heel mooie nazomerbedevaarten naar Lourdes afgelopen september. Toen de eerste pelgrims in het heiligdom aankwamen, was het er nog ruim 35 graden. En tegen de tijd dat de laatste groep uit Lourdes vertrok, was aan de bomen bij de Grot duidelijk zichtbaar dat de herfst in aantocht was.

Verdeeld over vier weken hebben zo’n tweeduizend pelgrims een bedevaart naar Lourdes gemaakt. Iedere reis kende z’n eigen bijzondere momenten. Speciaal was zonder meer de mis aan de Grot op zondag 18 september, die live door KRO-NRCV in Nederland op televisie werd uitgezonden. De viering is via onze site nog altijd terug te kijken. In alle bedevaarten werd het pastorale thema van dit jaar ‘Ga aan de priesters zeggen’ op allerlei manieren uitgewerkt. Drie van de vier reizen werden door een van de Nederlandse bisschoppen begeleid. Mgr. Woorts (Utrecht), Mgr. De Jong (Roermond) en Mgr. Van den Hout (Groningen-Leeuwarden) reisden met de pelgrims mee.

Tijdens de bedevaarten hebben we helaas ervaren dat corona nog niet helemaal de wereld uit is. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen raakten toch enkele pelgrims besmet, waardoor zij noodgedwongen een paar dagen langer in Lourdes moesten blijven. Gelukkig is iedereen inmiddels weer veilig thuis. Tijdens alle bedevaarten zijn er tal van foto’s gemaakt. Op onze speciale fotopagina hebben we er een aantal uit alle reizen verzameld. 

Bekijk fotoalbum