Middag voor gezinnen met Bernadette op 28 april

Op de laatste dag waarop de reliek van Bernadette in Nederland is (zondag 28 april), wordt in Den Bosch een middag voor gezinnen uit het hele land gehouden.  

Bernadette Soubirous
een middag voor gezinnen op zondag 28 april 2024

Bernadette is een gewoon meisje van 14 jaar. Als ze op een dag langs een bergriviertje loopt, hoort ze plotseling een zacht geluid. In een grot ziet ze een mooie jonge vrouw staan. Even lijkt het alsof de wereld om haar heen niet meer bestaat. Bernadette ziet alleen nog maar die mooie dame in het wit…  

Zo begon 165 jaar geleden de geschiedenis van Lourdes, een bedevaartstad in Frankrijk. De dame in het wit was Maria, de moeder van Jezus. Door die bijzondere ontmoeting werd Lourdes een plek waar miljoenen mensen uit de hele wereld samenkomen. Volwassenen, maar ook veel kinderen en jongeren. 

Niet iedereen kan zomaar naar Frankrijk reizen en zich onderdompelen in dit verhaal. Daarom reizen relieken van de inmiddels heilige Bernadette de wereld rond, ‘om de genade van Lourdes bekend te maken.’ In de maand april komen ze naar Nederland.  

Zondag 28 april is er in ‘s-Hertogenbosch een middag voor gezinnen rond de H. Bernadette en O.-L.-Vrouw van Lourdes. Alle gezinnen zijn daarbij welkom, uit welk bisdom ook.

 

Programma van de dag:

12.00u: Eucharistieviering met Kinderwoorddienst in de Sint-Janskathedraal, voor wie wil
13.15u: Inschrijven in de tuin van de kathedraal 
13.30u: Aftrap in de kathedraal met een verhaal over Bernadette 
13.45u: Tocht langs personen die met Bernadette en Lourdes te maken hebben
Vanaf 15.15 u: Ontmoeten met iets lekkers in de tuin van de kathedraal 
16.00u: Mariaviering met lichtprocessie, zoals in Lourdes 
16.45u: Naar huis 

Graag een berichtje als jullie willen komen naar aanmelding@bisdomdenbosch.nl o.v.v. ‘Gezinnen Bernadette’. 

Voor nadere informatie en vragen kunt u een berichtje sturen naar familiepastoraat@bisdomdenbosch.nl of bellen naar 073 – 523 20 20 

Graag tot ziens op zondag 28 april in ’s-Hertogenbosch!