Mariafeest op 8 december online te volgen

Op 8 december viert de Kerk het hoogfeest van Maria Onbevlekt Ontvangen. Deze titel is nauw met Lourdes verbonden, omdat Maria zichzelf zo noemde tijdens de verschijningen aan Bernadette. Het feest wordt in Lourdes de laatste jaren steeds uitgebreider gevierd. Een deel van het programma is online te volgen.

Zo is er op donderdag 8 december om 10.00 uur een internationale hoogmis in de Pius X-basiliek, voorgegaan door mgr. Jean-Marc Mica, de nieuwe bisschop van Tarbes-Lourdes. De hele viering is live via TV Lourdes te volgen. Aansluitend vindt om 11.30 uur bij de Grot een bloemenhulde plaats. Pelgrims van over de hele wereld hebben inmiddels al meer dan 35.000 bloemen voor Maria geschonken. Ook deze bloemenhulde is live te volgen via TV Lourdes. En ’s middags om is om 15.30 uur het dagelijks rozenkransgebed live mee te volgen.

Op donderdag 8 december is er ’s middags ook nog een concert in de Rozenkransbasiliek en een vesperviering in de Pius X-basiliek en ’s avonds een lichtprocessie. Deze zijn niet via een livestream te volgen.