Lourdes vier 165e verjaardag verschijningen

Komende zaterdag (11 februari) is het precies 165 jaar geleden dat Maria in Lourdes verscheen aan Bernadette Soubirous. Dit wordt in Lourdes uitgebreid gevierd. Er worden zo’n 20.000 pelgrims uit allerlei landen verwacht.

Op de dag van de eerste verschijning viert de Kerk het feest van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Sinds 1992 is dit tevens Wereldziekendag. Zaterdagmorgen is er om 10.00 uur een internationale hoogmis in de Pius X-basiliek met Mgr. Jean-Marc Micas, de nieuwe bisschop van Lourdes, als hoofdcelebrant. Aansluitend is er een korte processie naar de Grot waar het angelus wordt gebeden. ’s Middags wordt om 15.30 uur bij de Grot de rozenkrans gebeden en om 16.30 uur is er een moment van aanbidding met ziekenzegening. De grote liturgische plechtigheden zijn live via internet te volgen

Ook is er deze dagen rond 11 februari in Lourdes een bijeenkomst voor organisatoren van bedevaarten. Voor dit congres hebben zich dit jaar 850 deelnemers aangemeld. Daaruit blijkt dat Lourdes volop in de belangstelling staat en dat 2023 een mooi bedevaartseizoen belooft te worden.