Live concert van Andrea Bocelli in Lourdes

Zondag 16 juli herdenkt Lourdes de 165e verjaardag van de laatste verschijning van Maria aan Bernadette. Dit gebeurt met een online bedevaartprogramma ‘Lourdes United’. De dag wordt afgesloten met een live concert van de Italiaanse zanger Andrea Bocelli op de esplanade in Lourdes.

Op 16 juli viert de Kerk het feest van Onze-Lieve-Vrouw van de berg Karmel. Het is tevens de datum van de 18e en laatste verschijning van Maria aan Bernadette in 1858. Bij gelegenheid van de 165 verjaardag hiervan in de bekende Italiaanse zanger Andrea Bocelli op die dag in Lourdes. Aansluitend aan de lichtprocessie van die avond geeft hij een gratis concert voor alle pelgrims op de esplanade. 

Het concert is de afsluiting van de vierde editie van Lourdes United. Dit initiatief begon tijdens de coronaperiode en was zo’n succes dat het sindsdien elk jaar op de laatste verschijningsdag wordt gehouden. Van zeven uur ’s ochtends tot middernacht is er een doorlopend programma in het heiligdom dat over de hele wereld via internet kan worden gevolgd. Er zijn vier podia met radio- en tv-uitzendingen, vier internationale missen  (gericht op verschillende werelddelen) en aan de Grot wordt negen keer het rozenkransgebed in een andere taal gebeden.

De grote afsluiter van die dag is het concert van Andrea Bocelli. De lichtprocessie begint voor de gelegenheid niet om 21.00 uur maar om 20.30 uur. Aansluitend vindt het concert plaats. Pelgrims die op deze dag in Lourdes zijn, kunnen daar gratis naar luisteren. Het concert is als enige onderdeel van het programma helaas niet live via internet te volgen. 

Het optreden onder de titel “Prayers for Life” maakt deel uit van een reeks concerten die Bocelli in Mariaheiligdommen over de hele wereld geeft. De wereldberoemde zanger wordt begeleid door het koor en het orkest ‘Pau Pays de Béarn’ uit Pau onder leiding van de Italiaanse dirigent Carlo Bernini, door de Oekraïense violiste Anastasiya Petryshak en de Franse sopraan Clara Barbier Serrano.

Vorig jaar keken meer dan 40 miljoen mensen via internet naar een deel van het programma van Lourdes United. Het programma is de hele dag live te volgen via de speciale website: