Jeroen Bollen nieuwe directeur Huis voor de Pelgrim

Maastrichtenaar Jeroen Bollen (50) wordt de nieuwe directeur van het Huis voor de Pelgrim. Dit is de landelijke organisatie die bedevaarten organiseert naar Lourdes, Rome, Israël en andere bedevaartoorden. Bollen volgt in deze functie Oliver Dols op die per 1 januari 2023 met pensioen gaat. 

Jeroen Bollen (Maastricht, 1971) heeft een financiële achtergrond. Na zijn opleiding bedrijfseconomie aan de Universiteit Maastricht werkte hij bij diverse banken. Bij het Huis voor de Pelgrim gaat hij leidinggeven aan een team van tien professionele medewerkers en zo’n duizend vrijwilligers. Bollen is getrouwd en vader van drie kinderen. In zijn vrije tijd is hij actief in diverse kerkelijke organisaties en besturen.

“Na 25 jaar bankwezen gooi ik het roer drastisch om,” zegt Bollen. “Het Huis voor de Pelgrim is een professionele vrijwilligersorganisatie die voelt als familie. Ik heb affiniteit met religieuze instellingen en ben maatschappelijk betrokken. Het enorme aantal vrijwilligers dat zich jaarlijks inzet voor deze organisatie en de mooie reizen naar bijzondere bedevaartoorden/bezinningslocaties hebben mij altijd geïnspireerd. Uiteindelijk zijn we allemaal pelgrims op zoek naar bezinning, kracht en rust in ons leven. Het Huis voor de Pelgrim kan hierbij ondersteunen. Met veel enthousiasme en devotie zal ik Olivier Dols opvolgen en ik hoop veel mensen bij een van onze activiteiten te mogen begroeten.” 

Het Huis voor de Pelgrim organiseert al 100 jaar bedevaartreizen naar Lourdes en al enkele tientallen jaren ook naar andere rooms-katholieke bedevaartoorden en bezinningslocaties. Jaarlijks nemen zo’n vierduizend mensen deel aan activiteiten van het Huis voor de Pelgrim. De organisatie is gevestigd in Maastricht, maar verzorgt bedevaarten voor belangstellenden uit het hele land. De organisatie onderhoudt daarvoor goede contacten met de Nederlandse bisdommen en tal van parochies en kerkelijke instellingen.

Bollen treedt vanaf 1 mei in dienst van het Huis voor de Pelgrim en zal zich de komende maanden inwerken. Olivier Dols neemt over enkele maanden afscheid van het Huis voor de Pelgrim, waarvan hij 30 jaar directeur is geweest. 

 

Foto: Jeroen Bollen (2e van rechts) wordt gefeliciteerd door bestuursvoorzitter deken Paul Bronneberg. Rechts: scheidend directeur Olivier Dols en geheel links bestuurssecretaris Dominique Nijssen.