Dit jaar bijzondere maatwerkreizen

Het Huis voor de Pelgrim verzorgt ook reizen op maat voor groepen die een bedevaart naar een speciale plek willen maken. Ook dit jaar waren er weer een paar bijzondere reizen naar onder meer Rome, Ierland, Lucca (Lucca), Santiago en een rondreis door Frankrijk.

Lucca ligt in Italië in de prachtige streek Toscane en is bekend als bedevaartplaats van de heilige Gemma Galgani. Zij leefde aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw. In 1940 werd ze heiligverklaard. In Sittard is een kapel aan haar gewijd. En de in Sittard geboren cabaretier Toon Hermans had een bijzondere verering voor de Heilige Gemma, waarover hij ook vaker op televisie sprak. Een groep vaste bezoekers van de Gemmakapel maakt deze week een bedevaart naar ‘hun’ heilige.

Komende week maken de samenwerkende parochies van Den Haag een bedevaart naar Ierland. Zij maken een rondreis in de voetsporen van Saint-Patrick. Bijzonder aan deze reis is dat ze niet met het vliegtuig naar Ierland gaan, maar met bus en al op de boot stappen.

In oktober vinden er nog twee andere maatwerkreizen plaats. Een groep gaat naar Santiago de Compostela in Spanje en op verzoek van het bisdom Breda reizen we de bekende 12e eeuwse monnik Bernardus van Clairvaux na. De pelgrims gaan vanuit Breda via België naar diverse plekken in Frankrijk waar Bernardus gewoond en gewerkt heeft. Ook bezoeken ze kloosters die door hem zijn gesticht op zich door hem hebben laten inspireren.