De Wandelmaat viert 25-jarig jubileum

De Wandelmaat organiseert al 25 jaar klooster- en pelgrimsachtige wandelingen. Het jubileum wordt op 2 juli in Utrecht gevierd met benedictijn en Theoloog des Vaderlands Thomas Quartier en 24 september met een wandeling in Limburg. Het Huis voor de Pelgrim werkt nauw samen met De Wandelmaat.

Vorig jaar bestond Stichting Pelgrimsgemeenschap de Wandelmaat 25 jaar, maar door de coronapandemie gingen de feestelijkheden niet door. Een jaartje uitstel dus en daarmee is 2022 het jubileumjaar van De Wandelmaat geworden. Een eerste activiteit vond dit voorjaar al plaats op de plek waar het ooit begon: in de Nederlands Hervormde kapel in het Friese Fochteloo. Pelgrim Henricus, oprichter van de Wandelmaat, huurde die kapel ooit en maakt het een aantal jaren tot het centrum van De Wandelmaat. Het werd een gezellige dag in gesprek met Pelgrim Henricus en aan de wandel op het Fochteloerveld.

Voor de komende maanden staan nog twee jubileumactiviteiten op de kalender:

Landelijke Wandelmaat Jubileumdag in Utrecht
Op zaterdag 2 juli vindt in de Lutherse kerk in Utrecht de landelijke jubileumdag van De Wandelmaat plaats. De kerk ligt vlakbij het Centraal Station in Utrecht. Gastspreker is broeder Thomas Quartier. Hij is benedictijner monnik, hoogleraar liturgie en dit jaar Theoloog des Vaderlands. Een druk bezet man, maar op deze dag komt hij vertellen over pelgrimage. Met muzikale omlijsting door een fluitkwintet. Er plaats voor ongeveer 80 deelnemers. De dag begint om 10 uur en duurt tot ongeveer 16 uur na een boeiende standswandeling op de middag. Van harte welkom in Utrecht op deze Wandelmaat jubileumdag.

Wandeling door Limburgse Heuvelland
In het najaar is iedereen op zaterdag  24 september welkom in de monumentale kloosterbibliotheek van pelgrimsoord Klooster Wittem, op zich al een belevenis. Pater Henk Erinkveld vertelt dan over het pelgrimsleven en over het klooster in Wittem. Na de lunch of met een broodje onderweg is er dan een wandeling door het prachtige Zuid-Limburgse Heuvelland.

Toegang tot beide dagen is gratis. Na aanmelding ontvangt u een mail met de nodige gegevens over de dag. Aanmelden kan via info@dewandelmaat.nl

Kijk ook eens op de website van De Wandelmaat