Blik terug op de WJD in Lissabon

Vanuit Nederland zijn deze zomer bijna duizend jongeren met het Huis voor de Pelgrim naar de Wereldjongerendagen (WJD) in Lissabon gereisd. Ze hebben daar een fantastische tijd gehad. Bekijk het fotoalbum 

De meeste Nederlandse jongeren reizen met een van de reisinitiatieven die de Nederlandse bisdommen in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim aanbieden. Ook is er een speciaal reisinitiatief voor ‘backpackers’ en voor een groep internationale jongeren die via de fraters van Tilburg naar de WJD reizen.

Het hoofdprogramma van de WJD vindt begin augustus in Lissabon plaats, maar de meeste groepen vertrekken eind juli al via Frankrijk en Noord-Spanje naar Portugal. Sommige jongeren lopen zelfs eerst nog een stukje van de Camino, de route naar Santiago. De dagen voorafgaand aan het centrale programma in Lissabon is er een voorprogramma in verschillende Portugese bisdommen. Tijdens deze zogeheten ‘Days in the diocese’ ontmoeten de Nederlandse jongeren lokale jongeren. Daarna gaat de reis verder naar Lissabon voor de ‘eigenlijke’ Wereldjongerendagen. Als hoofdgast wordt daar paus Franciscus verwacht.

(c) Foto: Ramon Mangold