100 jaar ‘Magazine voor de Pelgrim’

Het ‘Lourdesblad’ viert feest. Het tijdschrift bestaat dit jaar precies 100 jaar. Komende week verschijnt het eerste nummer van de jubileumjaargang. Bij gelegenheid van die bijzondere verjaardag is de titel officieel gewijzigd in ‘Magazine voor de Pelgrim’.

In het magazine deze keer ruime aandacht voor het pastorale thema in Lourdes van dit jaar: ‘Bouw hier een kapel’. De redactie dook in de bouwgeschiedenis van de drie basilieken in Lourdes. Uiteraard wordt ook aandacht voor de pastorale kant van het thema. Het heiligdom heeft ook weer nieuwbouwplannen. Ook deze worden uitgebreid toegelicht. Verder stelt Jeroen Bollen zich in een interview voor als de nieuwe directeur van het Huis voor de Pelgrim.

In dit jubileumjaar wordt ook in vier afleveringen stil gestaan bij de grote ontwikkelingen in Lourdes in de afgelopen 100 jaar. Deze keer gaat over wonderen. We gaan ook op bezoek in het bedevaartoord Heppeneert in België en het Lourdeslied bestaat 150 jaar. En verder natuurlijk de vaste rubrieken.

Vraag een proefnummer aan of neem direct een abonnement