Santiago de Compostela

Bepakt met rugzak en wandelstok gaan ze op pad. Op weg naar Santiago de Compostela. Langs de ‘Camino’, zoals de route heet, kom je altijd pelgrims tegen. Ze zijn onderweg naar het graf van de apostel Jacobus de Meerdere. Na zijn overlijden werd zijn lichaam begraven in de berg Liberdón, waarboven later een grote basiliek werd gebouwd. Zijn botten liggen tegenwoordig onder het hoogaltaar van de kathedraal in Santiago de Compostela. Pelgrims komen na dagen en soms maanden wandelen via verschillende routes van de Camino aan bij dit eindpunt. Ze zijn altijd duidelijk herkenbaar aan de Jacobsschelp, die het symbool is voor de heilige Jacobus.

Onze Camino

Niet iedereen ziet zichzelf die afstand naar de stad van Jacobus te voet of per fiets afleggen. Geen nood. Wij bieden een rondreis door Noord-Spanje naar Santiago aan.

We vliegen naar Spanje en leggen dan een deel van de Camino per bus af. Onderweg bezoeken we plekken die een belangrijke rol spelen langs de Camino. Noord-Spanje ligt bezaaid met pittoreske steden, indrukwekkende kathedralen en oeroude abdijen. En dan de mensen: even temperamentvol als het klimaat. Onderweg bezoeken we plaatsen als Burgos, León en Astorga. En natuurlijk stoppen we even bij het beroemde Cruz de Ferro. Uiteraard staan ook wandelingen over schitterende stukjes van de Camino op het programma (ongeveer 7 km per keer). We eindigen bij het graf van de apostel Jacobus in de kathedraal van Santiago de Compostela en met een beetje geluk zien we ook het beroemde botafumeiro (wierookvat) door de lucht zwieren. Buen Camino!