Santiago de Compostela

Veel pelgrims leggen de Camino – de route naar Santiago de Compostela – te voet of op de fiets af. Maar niet iedereen is daartoe in de gelegenheid. Wie toch een keer het beroemde bedevaartoord van Sint-Jacobus in Noord-Spanje wil zien, kan met onze fly/drive meegaan. We vliegen naar Spanje en leggen dan een deel van de Camino per bus af. Onderweg bezoeken we prachtige steden als Burgos en León. Uiteraard staat ook een wandeling over een schitterend stukje Camino op het programma. In Santiago bezoeken we de kathedraal met het graf van Jacobus en met een beetje geluk zien we ook het beroemde butofumeiro (wierookvat) door de lucht zweven.

Onze Camino

Bepakt met rugzak en wandelstok gaan ze op pad. Op weg naar Santiago de Compostela. Langs de ‘Camino’, zoals de route heet, kom je altijd pelgrims tegen. Maar niet iedereen ziet zichzelf die afstand te voet of per fiets afleggen. Geen nood. Wij bieden een rondreis door Noord-Spanje aan naar Santiago. Onderweg bezoeken we prachtige steden als Burgos en Léon. Uiteraard staat ook een wandeling over een schitterend stukje van de Camino op het programma.

Onderweg bezoeken we plekken die een belangrijke rol spelen langs de Camino. Noord-Spanje ligt bezaaid met pittoreske steden, indrukwekkende kathedralen en oeroude abdijen. En dan de mensen: even temperamentvol als het klimaat. Onderweg bezoeken we plaatsen als Burgos, León en Frómista. En natuurlijk stoppen we even bij het beroemde Cruz de Ferro. Uiteraard staan ook wandelingen over schitterende stukjes van de Camino op het programma (ongeveer 7 km per keer). We eindigen bij het heiligdom van de apostel Jacobus in Santiago. De prachtige architectuur van deze heilige stad draagt bij aan een extra plechtig karakter van de bijzondere processies om de passie van Christus te gedenken. Buen Camino!