Er was eens ... een meisje uit Nazareth

Zaterdag 8 oktober, ‘s-Hertogenbosch

Maria & wij: een speelse, avontuurlijke pelgrimstocht voor het hele gezin.

Als een pelgrim wandel je met je gezin door de oude binnenstad van 's-Hertogenbosch, je bezoekt de mooiste plekjes en onderweg ontmoet je Maria. Stap voor stap leer je haar beter kennen.

In korte straatworkshops geeft ze goede raad, opent ze de deur naar de hemel voor je.

Je vraagt haar om wijsheid, en als een ster wijst zij de weg.

Voor het hele gezin

Met het hele gezin op bedevaart. Ook de allerkleinsten kunnen mee. Je houdt je eigen tempo aan. De workshops zijn gemaakt voor volwassenen en kinderen in de basisschoolleeftijd. Oma’s en opa’s, vrienden en vriendinnen, ieder is welkom. Een dag ben je een pelgrim die naar een heilige plaats reist. In de drukte van de stad vind je jouw weg. Het is niet het einddoel maar juist de reis die telt!

 

Programma

  • 09.30u Aankomst
  • 10.00u Gezamenlijke openingsceremonie met het verhaal van de engel Gabriël en pelgrimszegen in de Sint-Jan
  • 10.30u Pelgrimstocht door de stad met straatworkshops
  • 12.00u Groepsworkshops op locatie
  • 13.00u Gezamenlijke lunch
  • 14.15u Gezamenlijke viering in de Sint-Jan
  • 15.00u We eten samen frietjes in de tuin van de Sint-Jan en vertrekken daarna weer naar huis

 

Liefde gaf haar duizend namen

Ontelbare namen en titels kreeg Maria in de loop van de eeuwen: o.a. Moeder van vrede, Zetel van wijsheid, Morgenster, Sterre der zee, Spiegel van gerechtigheid, Deur van de hemel, Koningin van de vrede, Troosteres van bedroefden.

In de straatworkshops kom je er een aantal tegen. In een wat langere workshop naar keuze, leven we ons zingend, biddend en spelend in, in de verhalen over haar leven. Bekijk welke workshops er zijn

 

Kies een workshop 

Bekijk welke workshops er zijn door op de afbeelding te klikken of lees de teksten onder de afbeelding.

Workshop 1 ‘Maria luistert'
neemt je mee naar het begin van haar verhaal als de engel vertelt dat ze zwanger zal worden. Je ziet prachtige beelden, zuster Beatrijs vertelt daarover. Broeder Jan Termaat gaat aan het werk met de kinderen. Wat nou als er zomaar een engel bij je binnenstapt?

Workshop 2 ‘Maria zingt’
Maria is in verwachting en ze gaat op bezoek bij haar nicht Elizabeth die ook zwanger is. Haar kindje trappelt in haar buik. ‘Je bent gezegend Maria’, zegt ze. In antwoord zingt Maria een prachtig lied. We gaan zingen in deze workshop!

Workshop 3: ‘Maria zoekt’
Met deze workshop van Frank Bosman stap je aan de hand van een Bijbelverhaal op een verrassende en eigentijdse manier het leven van Maria binnen.

Workshop 4: ‘Maria beschermt’ 
Al 800 jaar is Maria ‘thuis’ in de Sint-Jan in Den Bosch. Ontelbare mensen hebben een kaarsje bij haar aangestoken. En Maria heeft door de eeuwen heen echte mirakelen verricht. In deze workshop stap je in de wondere wereld van de Zoete Moeder van Den Bosch. 

Workshop 5 ‘Maria troost’ 
Maria weet als geen ander dat in ons leven niet alles rozengeur en maneschijn is. Ze weet wat het is om verdriet te hebben. In deze workshop in de Sint-Jan zal Maria ons troosten. 

Workshop 6 ‘Maria bidt met ons’
Maria kennen we ook van de rozenkrans, een snoer met kralen dat je helpt om te bidden. In deze workshop maken we onze eigen rozenkrans én ons eigen gebed dat we samen bidden.

Meer informatie

Kosten

Wij vragen een bijdrage van € 5 per persoon en je komt op eigen gelegenheid naar Den Bosch. Neem s.v.p. contact met ons op als dit bedrag een belemmering vormt om deel te nemen. Er zijn altijd mogelijkheden. 

 

Vragen?

Heb je meer informatie nodig, neem dan contact op via de mail: 800jaar@sintjandenbosch.nl.                       

 

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 26 september via deze website

Schrijf nu in