'In de voetstappen van Peerke Donders'

Gezinsbedevaart van één dag in Tilburg vol activiteiten voor het hele gezin op zaterdag 2 juli

 Peerke Donders wordt in 1809 geboren in een weversgezin zoals er dan zoveel zijn in Tilburg. Hard werken, lange dagen, veel armoede, slechte gezondheid. In dit tamelijk troosteloze bestaan ziet Peerke één licht: Hij voelt zich fijn bij God. Peerke heeft een grote droom: hij wil priester worden. Dat is 200% kansloos in zijn situatie. Toch komt Peerke in 1842 als jonge priester aan in Paramaribo, Suriname, om er nooit meer weg te gaan. Zonder voorbehoud geeft hij zich aan God en aan de nieuwe mensen om hem heen. Na een rijk en vol leven sterft Peerke in 1887, 77 jaar oud.

Het is niet perse knap wat Peerke bereikt heeft. Bijzonder is dat Peerke leert te vertrouwen op het plan dat God met hem heeft. Hij laat God aan het werk in zijn leven. Dát kunnen wij van Peerke leren!

Programma

Programma
We reizen op zaterdag 2 juli naar Tilburg om ons mee te laten nemen in het verhaal van Peerke. En natuurlijk gaan we ook zelf aan de slag: dansen, zingen, kleien, weven, spelen. We laten ons verwonderen en ontmoeten nieuwe mensen.

Meer informatie over deze gezinsbedevaart

  • Ontvangst in de Goirkese kerk in Tilburg, levensverhaal van Peerke en pelgrimszegen
  • Kleine speelse workshops rondom de Goirkese kerk
  • Grotere workshop naar keuze en lunch
  • Afsluitende viering in het Peerke Donderspark
  • Afscheid met een hapje en een drankje

Workshops

Workshops
Tijdens de Gezinsbedevaart kun je deelnemen aan een van de workshops:

Klik op de bovenstaande afbeelding om deze te vergroten. 

Prijs
De prijs voor deze gezinsbedevaart is € 5,00 per persoon.

 De uiterste inschrijfdatum is 10 juni 2022.

Vervoer
U kunt op eigen gelegenheid naar Tilburg komen. U kunt ook gebruik maken van busvervoer vanuit uw regio. U kunt dit aangeven bij het aanmelden. De opstapplaatsen worden later bepaald.

Contact
De meest recente informatie is te vinden op de website van het bisdom via de link Gezinsbedevaart 'In de voetstappen van Peerke Donders' - Bisdom van 's-Hertogenbosch (bisdomdenbosch.nl).

Bij vragen kunt u contact opnemen met Ingrid van Meer of Manon van den Broek van het Bisdom van 's-Hertogenbosch, familiepastoraat@bisdomdenbosch.nl.

We kunnen bijna niet wachten om met jullie op weg te gaan! Vul snel het aanmeldformulier in.