Lourdes
Winterbedevaart in februari 2019
Lourdes-winter (5).JPG
Lourdes-winter (3).JPG

Beleef Lourdes eens heel anders

8-daagse busreis in februari 2019


In de winter is Lourdes zo goed als uitgestorven. Behalve op 11 februari, de feestdag van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes op de datum van de eerste verschijning. Op die dag is het in Lourdes net zo druk als in het hoogseizoen. 

Dit jaar bieden we voor het eerst busreis naar Lourdes in februari aan. We vertrekken op 7 februari vanuit Nederland. We maken dan eerst een rondreis langs bijzondere religieuze plekken in Frankrijk. Zo bezoeken we op de heenreis de kathedralen van Amiens en Bazas en het heiligdom van de heilige Theresia van het Kind Jezus in Lisieux. 

Van daaruit rijden we door naar Lourdes. Op 10 en 11 februari maken we daar de feestelijkheden mee. Op 11 februari 1858 had Bernadette de eerste verschijning van Maria in Lourdes. Op die datum vieren we nu het feest van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes én Wereldgebedsdag voor de zieken. Het is elk jaar bijzonder om te zien hoe Lourdes in februari overspoeld wordt door pelgrims – soms zelfs meer dan in het hoogseizoen – en daarna weer ‘in winterslaap’ gaat. Het weer kan in februari in Lourdes heel wisselend zijn, soms is het al voorjaar en soms ligt er een flink pak sneeuw. We laten ons verrassen. 

Tijdens de terugreis bezoeken we onder andere de kathedralen van Albi en Reims en het klooster Saint-Gildard in Nevers waar Bernadette gewoond heeft en waar zij nu nog altijd in een reliekschrijn opgebaard ligt. Het belooft een bijzondere en indrukwekkende reis te worden. Beleef Lourdes eens anders. 

 

Lourdes-winter (1).JPG

Wanneer gaan we?

 

Data

7 t/m 14 februari 2019 

 

Prijs

8-daagse busreis (rondreis), 3* hotel  € 770

Toeslag 1-persoonskamer € 195

 

De reissom is inclusief 

  • Busvervoer per comfort class touringcar
  • Zeven overnachtingen op basis van halfpension op een 2-persoonskamer met eigen bad/douche en toilet
  • Vijf lunches: op dag 2, 4, 5, 7 en afscheidslunch op dag 8
  • Excursies en entrees volgens het programma
  • Deskundige reisleiding en pastorale begeleiding door diaken Jan Renders
  • Collectieve reisverzekering en annuleringsregeling

 

Let op:

Deze is is geschikt voor deelnemers die goed ter been zijn en geen zorg nodig hebben. De CZ-korting is op deze reis niet van toepassing.

 

Direct aanmelden

Direct aanmelden kan natuur ook. Ga daarvoor naar de pagina Aanmelden

 

Lourdes-winter (13).JPG