Heede
Maria, Koningin van het Heelal
Heede.jpg
Maria Heede 1.jpg

Op bedevaart naar Heede (D)

 

Mariaverschijningen

Het Huis voor de Pelgrim biedt deze zomer op verzoek ook een bedevaart aan naar Heede, vlak over de Duitse grens bij Groningen. In dit dorp in het Emsland verscheen Maria tussen 1937 en 1940 diverse keren aan vier meisjes. De verschijningen in Heede werden in 2000 door de bisschop van Osnabrück officieel erkend. Maria wordt in Heede vereerd als Koningin van het Heelal en Koningin van de Arme Zielen. 

 

Anna Katharina Emmerick

Onderweg naar Heede wordt een tussenstop gemaakt in Dülmen bij het graf van de zalige Anna Catharina Emmerich. Deze religieuze overleed hier in 1824 op 40-jarige leeftijd. Ze stond bekend als mystica en zieneres. In 2004 werd ze door paus Johannes Paulus II zalig verklaard. 

 

4-daagse reis

De bedevaart naar Dülmen en Heede vindt plaats van donderdag 2 tot en met zondag 5 augustus. Vertrek is vanaf diverse opstapplaatsen in Zuid-Limburg. Tijdens de reis is er elke dag een eucharistieviering en ook gelegenheid voor aanbidding, een biechtgesprek, deelname aan de lichtprocessie en het bidden van de kruisweg en de rozenkrans. In Heede wordt de plek van de verschijningen bezocht. Ook is er gelegenheid om een presentatie over de verschijningen in Heede bij te wonen.