Bezoek Sint Gerardus in zijn geboorteland

Gerardus 01.png

De streek ten zuiden van Napels behoort tot de mooiste van heel Europa. In dit kleine paradijs leefde in de 18e eeuw de heilige Gerardus Majella. Dankzij de paters redemptoristen werd Sint Gerardus ook in Nederland een heel bekende volksheilige. In oktober maken we een bedevaart naar zijn geboortestreek.

Op zondag 13 oktober vertrekken we vanuit Amsterdam per vliegtuig naar Napels en reizen dan meteen door naar het vlakbij gelegen Pompeï. Van hieruit bezoeken we op maandag de plaats Scala, waar de congregatie van de redemptoristen door de heilige Alfonsus de’ Liguori werd gesticht. We bezoeken onder meer een grot met een spectaculair uitzicht waar hij regelmatig kwam. Daarna gaan we naar het schilderachtige Amalfi aan de azuurblauwe Middellandse Zeekust. Een bezoek aan de Andreaskathedraal is hier zeker de moeite waard. De dinsdag staat in het teken van de beroemde opgravingen in Pompeï en een bezoek aan de basiliek met het graf van Sint Alfonsus in Pagani. Hier staat ook een rondleiding door het Alfonsomuseum gepland.

Gerardus-Materdomini-03-lore.jpg

Feestdag Sint Gerardus

Van daaruit rijden we door een prachtig berglandschap naar Materdomini, waar zich het heiligdom van Sint Gerardus bevindt. We overnachten in hotel San Gerado pal naast de basiliek. Op woensdag 16 oktober vieren we met duizenden pelgrims de feestdag van Sint Gerardus mee. Tegen de avond nemen we deel aan de plaatselijke processie met vuurwerk tot besluit. De volgende dag bezoeken we Muro Lucano, het geboortestadje van Sint Gerardus. We hebben onder meer een gebedsmoment in het kapelletje van Capodigiano, waar Gerardus als kind vaak kwam. Op vrijdag 18 oktober sluiten we deze bijzondere reis af met een bezoek aan Sant’Agata dei Goti, waar Sint Alfonsus bisschop was. Vervolgens vliegen we vanuit Napels terug naar Amsterdam.

Meer informatie over deze reis en de mogelijkheid om in te schrijven